Олімпійські ігри-2020: якщо не в наступному році – то взагалі не відбудуться

22 Травня 2020 11:00

Літні Олімпійські ігри в Токіо доведеться скасувати, якщо через пандемію коронавірусу їх не вдасться провести в 2021 році. Про це  сказав глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, передає Reuters.

Як повідомлялось, у березні в результаті безпрецедентного кроку Міжнародний олімпійський комітет та влада Японії вирішили перенести літню Олімпіаду 2020 року «на дату після 2020 року, але не пізніше літа 2021 року» через пандемію коронавірусу.

Однак прем’єр-міністр країни Сіндзо Абе сказав, що Олімпіада не зможе відбутися в 2021 році, якщо вірус не вдасться стримати, і Бах відзначив, що розуміє його позицію.

«Якщо чесно, у мене є деяке розуміння цього, тому що не можна постійно тримати в штаті Організаційного комітету 3000-5000 чоловік, – сказав Бах. – Не можна щороку міняти цілий спортивний графік у всьому світі для всіх основних федерацій. Не можна залишати спортсменів в невизначеності»

«Коли у нас буде чітке розуміння того, як світ буде виглядати 23 липня 2021 року, тоді ми приймемо відповідне рішення», – наголосив Бах.

Нагадаємо: у зв’язку з пандемією коронавірусу цього року  не відбудеться Відмблдонський турнір з великого тенісу.

Джерело: https://mind.ua/