Росія шантажує ООН: припинення вогню в обмін на скасування санкці

29 Травня 2020 12:13
Російська делегація в ООН в середу фактично шантажувала міжнародну спільноту, заявивши, що глобальне припинення вогню (в тому числі з боку російських сил на Донбасі) залежить від скасування міжнародних санкцій.

Про це у Facebook написав речник Постійного представництва при ООН Олег Ніколенко за результатами відкритих дебатів РБ ООН щодо захисту цивільних осіб у збройних конфліктах.

“Той момент, коли російська делегація відверто заявляє на засіданні Радбезу ООН, що без зняття санкцій не буде глобального припинення вогню”, – зауважив український дипломат.

Ніколенко нагадав: російська сторона й раніше заявляла, що санкції, мовляв, заважають гуманітарній допомозі в боротьбі проти COVID-19.

“Не допомогло, тому вирішили повернутися до старих практик – шантажу”, – зауважив представник української дипломатичної місії.

За його словами, заява РФ пояснює, чому триває насильство в Україні, Сирії, Лівії та інших місцях, де росіяни є стороною конфлікту. “Але ми добре знаємо – навіть якщо санкції теоретично будуть скасовані, припинення вогню не буде”, – вказав Ніколенко.

“Росіяни завжди знайдуть привід для продовження агресивної політики”, – підкреслив речник Постійного представництва України при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, Україна попередила в середу Раду Безпеки ООН, що через агресію Росії гуманітарна криза на Донбасі може охопити понад 3,4 млн людей.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3034437-rosia-santazue-oon-pripinennam-vognu-v-obmin-na-skasuvanna-sankcij.html