Промисловість Хмельниччини падає четвертий місяць

29 Липня 2020 09:26

У Хмельницькій області обсяг промислової продукції за підсумками січня-червня цього року зменшився на 2,6% порівняно з січнем-червнем 2019 року.

За інформацією Головного управління статистики в області, у добувній промисловості та розробленні кар’єрів випуск продукції збільшився в 1,5 раза.

У переробній промисловості в січні-червні 2020р. виробництво продукції зменшилось на 10%, у т.ч. у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – на 35,1%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, – на 25,3%, машинобудуванні – на 25,2%, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 24,7%, виробництві ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 5,8%, виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 3,3%.

Поряд із цим збільшився випуск продукції у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 39,8%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяги виробництва продукції зросли на 11,3% в порівнянні з січнем-червнем 2019 р.

Нагадаємо, що за січень-лютий цього року був зафіксований мінімальний ріст промисловості області – на 0,7%. Після цього пішло зменшення: за I квартал – на 0,2%, січень-квітень – 4,7%, січень-травень – 5,2%.

Джерело: https://ngp-ua.info