Більше 80 нардепів позбавили депутатських виплат за прогули

7 Серпня 2020 16:19

Через невиконання депутатських повноважень Петра Порошенка, Давида Арахамію і Вадима Рабіновича позбавили депутатських виплат. Загалом більше 80 нардепів не отримають кошти у липні.

У червні 84 депутати Верховної Ради не отримали кошти через невиконання депутатських повноважень. Про йдеться у відповіді апарату Ради на запит Українських Новин. Нарахування виплат, пов’язаних з не виконанням депутатських повноважень, припинено голові фракції “Слуга народу” в Раді Давиду Арахамії; співголові фракції “Європейська солідарність”, п’ятому президенту Петру Порошенку; голові партії “Голос” Кірі Рудик; співголовам фракції “Опозиційна платформа – За життя” Вадиму Рабіновичу і Юрію Бойку.

Також виплати не отримають депутати від “Слуги народу” Олександр Дубінський, Данило Гетманцев, Ольга Василевська-Смаглюк, Роксолана Підласа, Микола Сольський, Богдан Яременко, а також Святослав Вакарчук (позафракційний), Володимир В’ятрович, Мустафа Джемілєв, Вікторія Сюмар (“Європейська солідарність “), Наталія Королевська (” Опозиційна платформа “).

У Верховній Раді нагадали, що згідно із законодавством, якщо парламентар протягом календарного місяця однієї чергової сесії Ради без поважних причин не бере участь у більш ніж 30% голосувань при ухваленні рішень на пленарних засіданнях парламенту або в більш 50% засідань комітету, до складу якого обрано, такому депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць. Розпорядження про припинення таких виплат видає спікер Верховної  Ради за рішенням регламентного комітету.

Раніше Комітет виборців України проаналізував участь депутатів парламентських фракцій і груп в голосуваннях Верховної Ради в липні і склав рейтинг депутатів, які ігнорували голосування Ради в липні.
Антилідерами за участю в голосуваннях стали депутати “Опозиційної платформи За життя”. Раніше стало відомо, що перший рік діяльності парламенту IX скликання добіг кінця. ASPI news спитало у депутатів від різних фракцій, які оцінки вони дали першому року правління “монобільшості”.

Джерело: kyiv.ridna.ua