Микола Томенко: куди зникли меценати української культури або про телевізійний та щоденний патріотизм в сучасній Україні

10 Серпня 2020 11:13

Два факти.

Продовжується руйнування Національного художнього музею, де вчора вже обвалився портик.

9 серпня – день народження Варвари Ханенко, доньки Михайла Терещенка.

Саме ці дві родини – Терещенків та Ханенків були головними меценатами створення та наповнення експонатами цього, одного з найбільших та найстаріших музеїв країни, який було відкрито 30 грудня 1904 року. Для прикладу, лише родина Ханенків передала до музею
3 тисячі 145 експонатів зі своєї приватної колекції!
Будьмо уважні:
не виставила на тижневий огляд народу свою приватну колекцію, а БЕЗКОШТОВНО віддала головному МУЗЕЮ Києва!

Отож, що сталося із українським меценатством за 116 років?
Тоді, за часів Російської імперії, українські бізнесмени та громадськість спромоглися створити унікальний МУЗЕЙ в Києві, нині за часів незалежної України – влада і бізнесмени не можуть його бодай реставрувати.

Нагадаю, що команда РІДНОЇ КРАЇНИ провела акцію «7 ЧУДЕС КИЄВА» в 2013 році, де окрім переможців було визначено 3 спец номінації. Національний художній музей була названо таким, яким потребує НЕГАЙНОЇ РЕСТАВРАЦІЇ!
За останні 7 років ми зверталися з цього приводу до 3-х президентів, 5-х прем‘єр-міністрів та 5-х міністрів культури. Пропонували й меценатам проявити патріотизм і любов до Києва та залучитися до української справи. Але є так як є!

За цей період:
Ахметов і Пінчук купили собі одні з найдорожчих маєтків у світі, у Франції та Великобританії;
Медведчук і Косюк – одні з найбільших у світі яхти;
Віталій Кличко позичив братові в США майже 10 мільйонів доларів;
екс-гуманітарний міністр Бородянський розмістив свої 5 млн євро у Швейцарському банку…
Про закордонну нерухомість Януковича, Порошенка і Зеленського ви й самі знаєте!

Отож, сучасний український «ПАТРІОТИЗМ» від влади та олігархів це:
на СВОЇХ каналах за НАШІ гроші ( бо їх партії фінансуються з бюджету) розповідати про свою любов до України й водночас інвестувати в економіку, освіту, охорону здоров‘я, культуру інших держав.

А ми ж продовжуємо сповідувати ЩОДЕННИЙ ПАТРІОТИЗМ й пропагувати та підтримувати нашу історію, культуру, туризм, природу… без бюджетних коштів, бо переконані, що справжній патріотизм означає любити Україну не лише до глибини душі, а й до ГЛИБИНИ СВОЄЇ КИШЕНІ!

Джерело: kyiv.ridna.ua