Микола Томенко: київська влада витрачає на фонтани, мости, власний піар, але не на школи!

20 Серпня 2020 11:15

ДОВГООЧІКУВАНА ШКОЛА: знову на плечі вчителів і за кошти батьків?

Днями написав про серйозну стурбованість відсутністю СИСТЕМНОЇ підготовки з боку Уряду та місцевої влади до початку навчального року в закладах загальної середньої освіти. Також звернув увагу на побори з батьків на дозатори, безконтактні термометри тощо в Києві та загалом по країні.

Після моєї критики Київський міський голова відвідав одну із гімназій і поінформував, що все добре, а місто придбало майже 3 тисячі термометрів.

Хочу поінформувати Київську владу, що в українській столиці біля 500 закладів загальної середньої освіти, 430 з них – комунальні!
В середньому в кожній школі-гімнізії 20 – 35 класів.
Отож, лише безконтактних термометрів потрібно щонайменше 10 тисяч (вимога – 1 термометр на клас). За таких обставин лише більше 7 000 термометрів повинні докупити батьки!!

Невже місто витрачаючи сотні мільйонів на свій піар: ЗМІ, фонтани тощо НЕ ЗДАТНІ виділити кілька десятків мільйонів на подготовку шкіл до карантинної освіти.
Окрім того, в Києві, мовчу про сільську Україну, досі не підключено до інтернету ВСІ шкільні комп’ютери.

Є проблема із фінансуванням додаткової оплати вчителів та викладачів закладів освіти (і середньої і вищої), оскільки класи чи групи поділять на підгрупи для забезпечення санітарної дистанції. Для розуміння, у Києві в багатьох, так званих спальних районах, середня чисельність дітей в класі більше 30 осіб!
Саме тому, потрібне збільшення фінансування освіти не лише із місцевих бюджетів,а й через надання цільової субвенції із державного бюджету.

Дивують депутати й чиновництво, які продовжуть перебувати на канікулах, вважаючи на те, що батьки, керівники вишів і шкіл з вчителями та викладачами змушені САМОСТІЙНО вирішувати проблемні питання карантинної освіти.